Коли за скрап

Колите остаряват, сблъскват се с непоправими повреди или се чупят безвъзвратно, имайки механични проблеми, които не си заслужават времето и парите за ремонт. Това обаче не е краят на тяхното пътуване.

Разбирането на значението на колите за скрап и отговорните към околната среда начини за справяне с тях може да даде възможност на хората да вземат разумни решения, които могат да доведат до продажба на колата за скрап, изкарвайки пари от фирмите, които ги изкупуват.

Фирми за изкупуване на коли за скрап

Фирмите, които купуват автомобили за скрап, играят важна роля в автомобилната индустрия.

Не забравяйте, че изборът на надеждна фирма гарантира, че вашият автомобил за скрап се третира отговорно, като допринася за устойчиво и екологично управление на излезлите от употреба превозни средства.

Това може да не е най-важния фактор за собственика на автомобила, особено в сравнение с това каква цена ще получи за автомобила си, но все пак трябва да обръщаме внимание и на този елемент.

За да улесним процеса по намиране на фирма за изкупуване на коли за скрап, ето някои контакти на реномирани фирми, които изкупуват автомобили за скрап:

Списък с фирми за внос на автомобили от чужбина

София

София е най-големият град в България, поради което конкуренцията при фирмите за изкупуване на коли за скрап е сериозна. В този списък ще откриете едни от най-подходящите фирми за коли за скрап в София:

 1. Данни за контакт с фирма 1
 2. Данни за контакт с фирма 2
 3. Данни за контакт с фирма 3

Пловдив

В Пловдив цените на колите за скрап варират спрямо фирмата, която изберете да придобие вашия автомобил. В този списък ще откриете подходящи фирми, които ще ви предложат едни от най-добрите цени за коли за скрап в Пловдив:

 1. Данни за контакт с фирма 1
 2. Данни за контакт с фирма 2
 3. Данни за контакт с фирма 3

Бургас

Изкупуването на коли за скрап в Бургас може да стане лесно, бързо и успешно, получавайки много добра оферта за вече счупения ви и стар автомобил. Свържете се с някоя от тези фирми, за да получите отлична оферта:

 1. Данни за контакт с фирма 1
 2. Данни за контакт с фирма 2
 3. Данни за контакт с фирма 3

Варна

Морската столица на България е място, на което може да откриете много обяви за изкупуване на коли за скрап. Тъй като не си заслужава да звъните на всеки номер, търсейки най-добрата цена за кола за скрап във Варна, ви предоставяме списък с едни от водещите фирми в областта:

 1. Данни за контакт с фирма 1
 2. Данни за контакт с фирма 2
 3. Данни за контакт с фирма 3

За какво се използват автомобилите за скрап?

Рециклиране на метал

Основната употреба на колите за скрап е за рециклиране на метала. Стоманата, алуминият и другите метали, които се намират в тези превозни средства, могат да бъдат претопени и използвани повторно в производството на нови продукти.

Търговия с части

Фирмите за изкупуване на коли за скрап използват запазените части от автомобилите, за да ги препродадат на други хора, които ги търсят. Това не само удължава живота на функционалните компоненти, но също така предоставя рентабилни опции за потребителите, които търсят резервни части.

Намаляване на отпадъците по сметищата

Правилното изхвърляне и рециклиране на автомобили за скрап предотвратява превръщането им в опасност за околната среда в депата. Рециклирането гарантира, че различни материали се използват повторно, вместо да допринасят за натрупващото се количество отпадъци.

Ползи за околната среда

Рециклирането на автомобили за скрап помага за намаляване на необходимостта от суровини за добив. Това също така минимизира въздействието върху околната среда, свързано с извличането и обработката на нови метали.

Цени за коли за скрап

Разбирането как се определя цената на автомобил за скрап може да помогне на собствениците да преценят потенциалната възвращаемост на тяхното вече счупено превозно средство.

Ето най-важните фактори, от които зависи цената на колата за скрап:

Тегло

Теглото на автомобила, особено количеството на метал в него, е ключов фактор. Цените на колите за скрап често се изчисляват въз основа на теглото.

Пазарна динамика

Цените могат да варират в зависимост от пазарното търсене на скрап, повлияно от икономическите условия, глобалното търсене и тенденциите на пазара на метали.

Състояние

Цялостното състояние на автомобила, както и дали може да бъде закаран до пункта за скрап, оказват влияние върху стойността му. Автомобилите в движение могат да достигнат до по-високи цени.

Местоположение

Цените на колите за скрап може да варират според региона, съобразно разликите в местното търсене, транспортните разходи и съоръженията за рециклиране. Като най-голям фактор се явяват местните фирми, които при липса на конкуренция, могат да предлагат по-ниски цени в ущърб на клиентите си.

5/5 - (1 гласа)