Списък със сайтове за продажба на автомобили и внос от Германия

Сайтове за коли от Германия

По-долу ще откриете списък с всички големи сайтове за коли в Германия, които предлагат за продажба автомобили. По този начин можете да откриете подходяща кола, която да докарате в България.

Списък със сайтове за коли в Германия

Ето и обещания списък с най-известните сайтове за продажба на коли в Германия:

Mobile.de

Mobile.de е един от най-големите онлайн сайтове за употребявани автомобили в Германия. Предлага богат избор от превозни средства от частни продавачи и търговци. Сайтът се отличава със своите многобройни филтри за търсене, подробни описания на превозните средства и възможност за директно свързване с продавачи.

Autoscout24.de

Autoscout24 е популярна платформа, която свързва купувачите и продавачите на употребявани автомобили. Платформата предлага изчерпателна база данни от обяви, включително различни опции за филтриране и инструменти, които помагат на потребителите да намерят лесно желания автомобил.

БОНУС съвет – Винаги проверявай историята на автомобила чрез извършването на проверка на VIN номера, преди да го закупиш!

Blank Form (#4)

Kleinanzeigen.de

Kleinanzeigen е платформа за обяви в Германия, където физически лица могат да продават употребявани автомобили директно на купувачи. Той се отличава с широкия си обхват, което позволява на потребителите лесно да намират локални продавачи.

Hey.car

Hey.car е онлайн сайт, който се фокусира върху висококачествени употребявани автомобили. Той предлага подбрана селекция от превозни средства, със специален акцент върху сертифицирани употребявани автомобили от доверени дилъри.

Autohaus24.de

Autohaus24.de е онлайн автокъща, която предлага нови и употребявани автомобили на конкурентни цени. Тя предоставя широка гама от модели превозни средства от различни марки, с възможност за персонализиране на спецификациите на автомобила. Сайтът се отличава с прозрачно ценообразуване и намалени оферти.

Pkw.de

Pkw.de е онлайн платформа, която свързва купувачи и продавачи на нови и употребявани автомобили. Предлага богат избор от превозни средства от различни представителства в цяла Германия. Сайтът се отличава с подробна информация за автомобила, включително спецификации, характеристики и цени.

Leasingmarkt.de

Leasingmarkt.de е платформа, която е специализирана в употребявани автомобили на лизинг. Предлага широка гама от лизингови сделки и автомобили от лизингови компании. Сайтът се отличава с конкурентни възможности за лизинг и възможност за търсене на конкретни лизингови условия.

Когато използвате тези платформи, е важно да проучите обстойно автомобила, който сте избрали, както и да поискате отчет за историята на превозното средство (например чрез vin доклад) и да направите пробно шофиране, преди да направите покупка. Освен това вземете предвид разпоредбите и изискванията за внос, ако планирате да закупите и внесете кола от Германия.

Пътни такси и винетки в Германия

Германия няма цялостна система за пътни такси за леки автомобили (превозни средства до 3,5 тона) по националните магистрали (аутобани). Съществуват обаче специфични изисквания за таксите за определени маршрути и видове превозни средства.

Германската тол система, известна като „Lkw-Maut“, се прилага за търговски превозни средства над 3,5 тона (камиони и автобуси), които използват магистрали и някои федерални пътища. Тази такса се събира въз основа на изминатото разстояние и изисква инсталирането на електронно устройство, наречено „бордово устройство“.

Системата за електронно събиране на пътни такси изчислява сумата на таксата въз основа на теглото на превозното средство, емисионния клас и изминатото разстояние по платените пътища. Това устройство трябва да бъде получено и инсталирано преди влизане в Германия.

Леките коли, включително и тези под наем, не изискват наличие на винетен стикер за обща употреба по германските магистрали. Някои специфични маршрути обаче, като тунели или мостове, могат да имат отделни такси за изминат участък, който обикновено се заплаща на пункта за плащане на такси или чрез електронни методи за плащане.

Германия е определила екологични зони в някои градове за контрол на емисиите от превозните средства. Някои по-големи градове в Германия, като Берлин, Кьолн и Мюнхен, имат зони с ниски емисии, в които е разрешено да влизат само превозни средства, отговарящи на специфични стандарти за емисии. Тези зони са маркирани със знаци и превозните средства, които не отговарят на изискванията, могат да бъдат глобени, ако влязат без разрешение.

Докато шофирате в Германия, е важно да сте запознати с правилата за движение и ограниченията на скоростта. Общото ограничение на скоростта по аутобаните е препоръчително, но ограниченията на скоростта се прилагат в определени райони, строителни зони и при неблагоприятни метеорологични условия. Винаги спазвайте обявените ограничения на скоростта и правилата за движение.

4.7/5 - (3 гласа)