Сайтове за внос на автомобили от Австрия

Внос на коли от Австрия

Търсите да внесете кола от Австрия в България? Това е вълнуващо начинание, но идва със собствен списък от предизвикателства, преди да се получи заслужената награда. В това ръководство с инструкции ще разгледаме плюсовете, минусите и важната информация, която трябва да знаете, когато внасяте кола от Австрия в България.

Фирми за внос на коли от Австрия

В България има много фирми за внос на автомобили от цяла Австрия. Има голяма разлика между тях, свързана с време за транспортиране, цена на услугата, както и качеството на изпълнението. Не всяка фирма би ви предложила проверка на историята на автомобила, което не е задължителен елемент, но е добър бонус към услугата.

Списък с водещите компании и хора, които извършват транспортиране на коли от Австрия до България, може да откриете тук. Списъкът е съставен само от водещи компании, които са сред лидерите на българския пазар.

Списък с фирми за внос на автомобили от чужбина

  1. Данни за контакт с фирма 1
  2. Данни за контакт с фирма 2
  3. Данни за контакт с фирма 3

Предимства на вноса на коли от Австрия

Ето списък на основните предимства при транспортирането на автомобили от австрийската държава:

Качествени превозни средства

Австрия е известна с производството на висококачествени автомобили, което я прави чудесен източник за надеждни и добре поддържани превозни средства.

Близост

Австрия е географски близо до България, което може да доведе до намалени разходи за доставка и по-бързо изпълнение на услугата.

Разнообразие

Австрийският пазар предлага широка гама от марки и модели, което ви дава много възможности за избор.

Недостатъци на внос на автомобили от Австрия

Основните недостатъци са свързани с:

Разходи за внос

Вносът на автомобил от Австрия може да бъде скъп поради мита, данъци и разходи за доставка.

Бумащина

Справянето с необходимата документация може да отнеме много време и да изисква внимание към детайлите.

БОНУС съвет – Преди да закупите автомобила, проверете VIN номера, за да получите информация за историята му.

Blank Form (#4)

Важна информация, свързана със самия автомобил

Най-важното, което трябва да знаете при извършването на тази услуга:

Преглед на превозното средство

Уверете се, че превозното средство, което възнамерявате да внесете, отговаря на българските стандарти. Може да се наложи да направите непредвидени ремонти.

Мита и данъци

Проучете текущите мита и данъци, свързани с вноса на автомобили в България. Тези такси могат да варират в зависимост от възрастта и стойността на автомобила.

Транспорт

Изберете надеждна и опитна спедиторска компания, която да транспортира вашия автомобил от Австрия до България. Сравнете офертите и проверете за допълнителни разходи или застрахователни изисквания.

Документация

Подгответе цялата необходима документация, включително собственост на превозното средство, сметка за продажба и всякакви други нужни документи. Разумно е да потърсите помощ от фирма, за да се справите с бюрократичния процес.

Регистрация на автомобила

След като автомобилът пристигне в България, ще трябва да го регистрирате в КАТ и да заплатите съответните регистрационни такси и данъци.

Ако желаете сами да си потърсите автомобил, то може да разгледате този списък със сайтове за коли в Австрия, където да откриете бъдещето си превозно средство.

5/5 - (2 гласа)