Списък със сайтове за автомобили в Англия и внос с транспорт

Внос на коли от Англия

Вносът на автомобил от Англия в България може да бъде рентабилен начин за придобиване на качествен автомобил. В това ръководство ще разгледаме плюсовете, минусите и важна информация за вноса на автомобили от Англия в България.

Фирми за внос на коли от Англия

В нашата страна, колкото и странно да е, има предостатъчно на брой компании и лица, които извършват услуги на превоз на коли от Великобритания. Повечето от тях го правят със специализирани камиони, но не са малко и онези, които предпочитат на собствен ход да докарат автомобила. А и това е страхотен начин да се провери изправността й, особено ако колата е намерена и закупена в някой от сайтовете за коли в Англия.

Списък с едни от лидерите в транспортирането на автомобили от Великото Кралство до България може да откриете тук:

Списък с фирми за внос на автомобили от чужбина

  1. Данни за контакт с фирма 1
  2. Данни за контакт с фирма 2
  3. Данни за контакт с фирма 3

Предимства на вноса на коли от Англия

Ето списък на основните предимства при транспортирането на автомобили от английската държава:

Гаранция

Англия е дом на различни известни производители на автомобили, известни с производството на висококачествени превозни средства. Дори и да е втора ръка, автомобилът ще е в оптимално състояние, ако са полагани необходимите грижи за него.

Английски език

Работата с англоговорящи продавачи може да опрости процеса по оформление и набавяне с необходимите документи за покупко-продажбата и вноса.

Недостатъци на внос на автомобили от Англия

Главните недостатъци са няколко:

Десен волан

Ако предпочитате превозни средства с десен волан, Англия е идеалният източник. И все пак съпоставянето с посоката на движение в България, това не би било особено приятно изживяване.

Разстояние

Англия е сравнително по-далеч от България, което потенциално води до по-високи разходи за доставка и по-дълги транспортни времена.

Правила за внос

Излизането на Обединеното кралство от ЕС може да въведе нови митнически и вносни разпоредби. Бъдете в течение за тези промени, тъй като правилата могат да бъдат променени по всяко време.

БОНУС съвет – Преди да закупите автомобила, проверете VIN номера, за да получите информация за историята му.

Blank Form (#4)

Важна информация за колата

Най-важното за автомобила, независимо дали се придобива в Англия или в друга страна, е историята му, която може да бъде проверена чрез лесна и бърза проверка на vin номера на автомобила.

Освен това би било добре да съобразите и следните моменти:

Проверете разпоредбите за внос

Бъдете в крак с най-новите разпоредби за внос и мита, наложени от законите в България. Те могат да се променят и е жизненоважно да знаете текущите изисквания. Особено за страна, която е извън ЕС от няколко години.

Проверка на автомобила

Уверете се, че автомобилът отговаря на българските стандарти за безопасност. Може да са необходими известни модификации, свързани с наличието на десен волан при тези превозни средства.

Транспорт

Изберете реномирана транспортна компания за превоз на автомобила до България. Проверете разходите за доставка, застраховката и времето за доставка.

Документация

Съберете всички необходими документи, включително документите за собственост на автомобила, договора за продажба и другите документи, като например платежни нареждания.

Регистрация на колата

След като колата пристигне в България, бихте могли сами да я регистрирате или да използвате услугите на посредник, който да ви помогне.

Вносът на кола от Англия в България може да бъде атрактивна опция, особено ако желаете по-нов автомобил на по-достъчна цена. Наличието на десен волан обикновено води до това колата да е на по-ниска цена, в сравнение със същите модели, които разполагат с ляв волан.

4.5/5 - (2 гласа)