Сайтове за внос на автомобили от Австрия

Сайтове за коли от Австрия

По-долу ще откриете списък с всички най-големи и важни сайтове в Австрия, които предлагат за продажба автомобили. По този начин можете да откриете подходяща кола, която да си капарирате и докарате в България.

Списък със сайтове за коли в Австрия

Ето и обещания списък с най-известните сайтове за продажба на коли в Австрия:

Willhaben.at

Willhaben е един от най-големите онлайн сайтове в Австрия, предлагащ широка гама от употребявани автомобили от частни продавачи и търговци. Има удобен за потребителя интерфейс, обширни филтри за търсене и голям брой обяви.

Autoscout24.at

Autoscout24 е популярна платформа, която свързва купувачи и продавачи на употребявани автомобили. Той предоставя изчерпателна база данни от обяви, включително различни филтри и инструменти, които помагат на потребителите да намерят лесно желания автомобил.

БОНУС съвет – Винаги проверявай историята на автомобила чрез проверка на VIN номера, преди да го закупиш!

Blank Form (#4)

Gebrauchtwagen.at

Gebrauchtwagen.at е специализирана платформа за употребявани автомобили в Австрия. Предлагат удобен за потребителя интерфейс, разширени опции за търсене и богат избор от превозни средства. Също така предоставя допълнителни функции като анализ на цените и отчети за историята на автомобила.

AutoUncle.at

AutoUncle е търсачка за употребявани автомобили, която събира обяви от различни платформи. Сайтът се отличава с предоставянето на ясен преглед на цените, включително инструмент за оценка, който представя справедливата пазарна стойност на автомобила.

Auto24.at

Auto24 е сайт за нови и употребявани автомобили, със значителен акцент върху употребяваните превозни средства. Той предоставя богат избор, удобни за потребителя инструменти за търсене и за сравняване на цени и спецификации.

Пътни такси и винетки в Австрия

Когато купувате и внасяте автомобили от Австрия или която и да е друга страна, важно е да имате предвид разпоредбите за внос, разходите за доставка, митата и други законови изисквания, специфични за България. Препоръчително е да се консултирате с хора, които докарват коли от Австрия, за да получите нужната и важна информация.

Австрия има добре поддържана мрежа от платени пътища, включително магистрали и скоростни пътища. Тол таксите са приложими за определени участъци от тези пътища.

Австрия използва предимно две системи за събиране на пътни такси:

Винетки

Винетката е стикер за пътни такси, който позволява неограничено използване на австрийски магистрали и скоростни пътища за определен период от време.

Цените на винетките варират в зависимост от продължителността и вида на превозното средство, като се продават такива за 10 дни, 2 месеца или с 1 година валидност.

Винетки могат да бъдат закупени на различни места, включително от граничните пунктове, бензиностанциите и дори онлайн.

Go-Box

Go-Box е електронна система за събиране на пътни такси, използвана за тежкотоварни автомобили над 3,5 тона и автобуси. Това включва инсталиране на електронно устройство, което изчислява таксите за изминат участък въз основа на изминатото разстояние.

Винетка или Go-Box

За повечето чуждестранни пътници с лични превозни средства или мотоциклети под 3,5 тона, винетката е съответната тол система. Go-Box е приложим предимно за търговски превозни средства и автобуси.

Освен винетната система, в Австрия има определени платени пътища, които изискват отделно заплащане. Те включват тунели, алпийски проходи и някои специални маршрути. Проверете указателните и информационните табели на съответния платен път за цени, начин на плащане и изисквания.

Не забравяйте винаги да спазвате разпоредбите за пътните такси, когато шофирате в Австрия, за да избегнете правни проблеми или санкции.

5/5 - (1 гласа)